RSS

25 Eylül 2012 Salı

FIRIN PATLICAN



FIRIN PATLICAN
 
MALZEMELER:
5 adet kemer patlıcan 
2 orta boy domates 
2 adet yeşil biber 
200 gr. dil peyniri 
3 - 4 diş sarımsak 
1 tutam taze kekik (bulamazsanız kuru kekik) 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ 
1 çay kaşığı karabiber 
Tuz 

YAPILIŞI
Patlıcanları soYmadan ve baş kısımları kalacak şekilde uzunlamasına kesin. 
Tuz ile patlıcanları ovun. Tuz dilim aralarına girsin. 15-20 dk bekleyin, acı suyunu bırakınca iyice yıkayın ve bir tepsiye alıp patlıcanların arasını beyaz kağıt ile kurulayın. 
Domateslein kabuğunu soymadan ince elma dilimi şeklinde doğrayın. 
Yeşil biberleri iri parçalar halinde doğrayın. 
Peyniri uzun parçalar halinde doğrayın. 
Patlıcanların aralarına domates, peynir ve yeşil biberleri sırasıyla yerleştirin. Her patlıcana aynı işlemi uygulayın. 
Zeytinyağına karabiber, kekik ve küçük doğranmış sarımsakları karıştırın. Patlıcanların üzerine karışımı birer kaşık dökün. 
Patlıcanların üzerini bir parça alüminyum folyo ile kapatın. 
180 C'de 20 dk. pişirin. Alüminyum folyoyu aldıktan sonra 20-30 dk. daha patlıcanlar kızarıncaya kadar pişirin...AFİYET OLSUN :)

0 yorum:

Yorum Gönder