HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler
1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar ılık su
1 yumurta
Ezilmiş haşhaş
İsteğe göre haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Bir kap içerisine koyduğumuz mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.
Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur
kıvamına gelene kadar yuğuralım.Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.İstenirse fırınlarda
satılan hamurlarlada yapılabilir.
Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün,
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın
Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin, Oluşan 4 katlı
hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında
burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizin, Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz
boyda kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.
Afiyet olsun
Malzemeler
1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar ılık su
1 yumurta
Ezilmiş haşhaş
İsteğe göre haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Bir kap içerisine koyduğumuz mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.
Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur
kıvamına gelene kadar yuğuralım.Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.İstenirse fırınlarda
satılan hamurlarlada yapılabilir.
Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün,
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın
Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin, Oluşan 4 katlı
hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında
burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizin, Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz
boyda kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.
Afiyet olsun
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar ılık su
1 yumurta
Ezilmiş haşhaş
İsteğe göre haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Bir kap içerisine koyduğumuz mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.
Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur
kıvamına gelene kadar yuğuralım.Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.İstenirse fırınlarda
satılan hamurlarlada yapılabilir.
Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün,
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın
Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin, Oluşan 4 katlı
hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında
burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizin, Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz
boyda kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder