Kullanılan Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı yeşil mercimek
- 4 çorba kaşığı bulgur
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı su
- 1 çorba kaşığına yakın zeytin yağı.
Tarifin Hazırlanışı
- Yeşil mercimekleri ayıklayın. Yıkama işleminide bitirdikten sonra tencereye koyun. Mercimekleri üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dk kaynatın. Haşlamış olduğunuz mercimeklerin suyunu süzüp tekrar tencereye atın. Bulguruda ekledikten sonra 3 su bardağı su ilave ederek 10 dk daha pişirin. Bir kasenin içinde un ve yoğurdu çırpın ve yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın. En son yağını ekleyip 1-2 dk daha karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder