SOSLU FIRINDA MAKARNA(vildan)
malzemeler:
1 paket fiyonk makarna
1/2 lt. süt(2,5 su bardağı)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
1 yumurta sarısı
1 bardak rende kaşar peynir
Yapılışı:
makarnayı bol tuzlu suda haşlayın,süzün ve bir kenarda beklesin.
Sosu için yağla unu biraz kavurun , un kokusu çıksın ama rengi beyaz kalsın , soğuk sütü yavaşça ilave edin çırpma teliyle karıştırırsanız topaklanmıyor.Koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan indirip biraz havalandırıp, yumurta sarısını ilave edip , karıştırın.Haşlanmış makarnayı borcama alın, üzerine sosumuzun yarısını döküp , makarnayla karıştırıp düzeltin , kalan sosu üstüne dökün.180 derece fırında 10 dk. pişsin, çıkarıp kaşar rendesini serpin.Üzeri kızarana kadar fırında tutun.Biraz soğutup börek gibi keserek servis yapabilirsiniz....
0 yorum:
Yorum Gönder