RSS

25 Eylül 2012 Salı

KIYMALI ÇITIR BÖREKLER


KIYMALI ÇITIR BÖREKLER


3,5 su b. un
2 çorba k. sıvıyağ
tuz
su
YAĞLAMAK İÇİN:
2 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
350 gr. kıyma
4 soğan
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyarak soğanları kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca kıymayı ilave ederek karıştırıyoruz. Maydanozu doğruyoruz.Tavaya tuz ve karabiber atıyoruz ve karıştırıyoruz. Altını kapatınca soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca maydanozu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Hamuru için, unu karıştırma kabına koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz ve harmanlıyoruz.

Ortasını hafif açarak sıvıyağı döküyoruz. Az ılık su dökerek ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Gerekirse un ya da su koyarak yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Bir kaba alarak üzerini streç filmle kapatarak dinlendiriyoruz.Tereyağını ve sıvıyağı birlikte eritiyoruz. Hamurun üzerine un serpiyoruz ve oklavayla açmaya başlıyoruz.
Açtığımız hamurun üzerine yağ karışımını dökerek elimizle yayıyoruz. Bundan sonrasını hamuru elimizle yırtmadan çekiştirerek büyütüyoruz. Hamuru bu şekilde açabildiğimiz kadar açıyoruz.Açtığımız hamuru ikiye katlıyoruz ve bir kenarına iç harcın 3te 1ini koyarak rulo şeklinde kapatıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Kalan hamura da kalan harcın yarısını koyarak yine rulo şeklinde kapatıp tepsiye alıyoruz. Kalan hamurun üzerine kalan harcı döküyoruz ve sarıyoruz.Bu parçayı da tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.




 

0 yorum:

Yorum Gönder