MAYASIZ PATATESLİ POĞAÇA
Malzemeler:
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1çay kaşığı tuz
- 400 gr. un
- (Ben bir paket kabartma tozu kullandım)
İÇİ İÇİN:
- 3 adet patates
- 100 gr. beyaz peynir
- yeteri kadar tuz
- kırmızı biber
ÜZERİNE:
- 1 yumurta sarısı
- bir miktar dereotu veya susam
HAZIRLANIŞI:
- Eritilmiş tereyağı, un, yoğurt,yumurta akı, vanilya ve tuz yoğurma kabına konur yoğurulur.dinlenmeye bırakılır.Bu arada poğaçanın içini hazırlamaya geçelim.Patatesler haşlanıp püre haline getirilir.Peynir ve pul biber konur.Peynir tuzlu ise tuz koymaya gerek yok.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine hazırlanan harç konur.Yuvarlak poğaçalar yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür dere otu konur.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.(bu ölçüden bir tepsi çıkıyor.)
- NOT: Vanilya bu poğaçanın özelliği.Tuzlularda pek fazla kullanılmayan vanilya bu poğaçaya ayrı bir lezzet katıyor.Ayrıca kabarıyor,üzerine normalde susam konuyor ama ben dere otunu keşfettim yanar diye düşündüm ama yanmıyor.Misafire önceden yapıp ikram ederken hafif ılıtılırsa yeni fırından çıkmış gibi oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder