RSS

1 Ekim 2012 Pazartesi

ELMA KOMPOSTOSU

Elma Hoşafı

ELMA KOMPOSTOSU

Malzemeler
1 kg Amasya elması
300 gr toz şeker (1.5 bardak)
1500 grsu (6 bardak)
3-4 adet karanfil

Elma Hoşafı tarifi
1- Elma kabukları soyulur. 4′e bölünüp, çekirdekleri temizlenip su olan bir kabın içine atılır.
2′ Elmaların ayıklanması sona erince elmalar bir tencereye yerleştirilip, üzerine bir buçuk bardak şeker koyarak tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir.
3- Daha sonra suyunu ilave edip bir miktar daha pişirilir. Karanfil ilave edilip, kâselere konup soğutulur.


BAŞKA BİR TARİF DAHA
MALZEMELER
4adet elma
4bardak su
4bardak şeker
5adet karanfil
½ limon
HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencerede şeker ile kaynatın. Elmaları temizleyip bu suya katın; karanfilleri ekleyin kaynasın. İyice yumuşadıklarında ise limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatarak soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder