RSS

20 Ekim 2012 Cumartesi

EV USULÜ TAVUK TANTUNİ




 


















EV USULÜ TAVUK TANTUNİ

Malzemeler :

* 3 parça tavuk göğsü
* 1 soğan
* 4 biber
* 4 domates
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
* pulbiber

Servis için:

* Lavaş
* karışık yeşillik,domates,kurusoğan,cin biber,limon
 
 
Hazırlanışı :
 
Tavuk göğsünü küp olarak kesin.Daha sonra tavaya sıvıyağı alın.Üzerine tavuk göğsünü ilave edin.Tavuklar sulanıp suyunu çekecek.Tavuklar suyunu çekince pişirmeye devam edin.1 adet soğanı yemeklik kesin.4 adet domatesi küp olarak kesin.4 adet biberi kesin onlarıda katıp pişirin iyice suyunu çekince tavuk hazır demektir.
Lavaş ekmeğini içine tantuni tavuğu alın.Tavuğun üzerine soğan domates ilave edin.Üzerine tuz,karabiber pulbiber ilave edip lavaşı sarın.Servis tabağına tantuniyi ilave edip servis edin

0 yorum:

Yorum Gönder