RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

NOHUTLU MANTI ÇORBASI

NOHUTLU MANTI ÇORBASI
- 1 su bardağı hazır küçük mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz
- 8 su bardağı su bardağı sıcak su
( Yağlar ve salça tencereye alınıp kavrulur. Nane ve tuz ilave edilir, biraz da­ha kavrulur. 8 bardak kaynar su ilave edilir ve mantılar tencereye alınır. En son nohut da eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene dek beklenir. Mantının lapa olmamasına dikkat edilir. İsteğe göre limon suyu ile servis yapılabilir. )

0 yorum:

Yorum Gönder