RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI (LAKŞA ÇORBASI)

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI (LAKŞA ÇORBASI)

- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber ( 1’er çay kaşığı)
- Kuru nane ( 1 yemek kaşığı )
- 1 adet knor bulyon et suyu
- 4 su bardağı su
( Mercimekler orta yumuşaklığa gelinceye kadar haşlanır, çıkan kara
suyu süzülür. Bir tencerede ince ince doğranmış soğanlar, tuz ve
karabiber ile kavrulur, salça ve knor bulyon eklenir ve kokusu çıkana
kadar kavrulmaya devam edilir. İçine mercimek ve erişte koyulur,
suyu ilave edilir. Orta ateşte mercimek ve erişteler pişene kadar kaynatılır.
Çorba pişince içine kuru nane eklenir bir taşım daha kaynatılır. )


0 yorum:

Yorum Gönder