RSS

13 Ekim 2012 Cumartesi

BİSKREM KURABİYE

 


BİSKREM KURABİYE
Malzemeler:
4 su bardağı un
125 g. yumuşak margarin veya tereyağı
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı tozşeker
1 paket Dr.Oetker vanilya
içi için 25 tane yuvarlak bayram çikolatası

Hazırlanışı:
Un,margarin,sıvıyağ,yoğurt,tozşeker ve vanilyayı karıştırıp yoğurun.Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde bastırıp inceltin.İçine tam ortaya bir tane yuvarlak bayram çikolatası koyun.Bohça şeklinde hamurun uçlarını toplayıp kapatın ve ters çevirin.Yuvarlak bir kurabiye elde edin.Yağsız bir tepsiye dizin,altına yağlı kağıt serebilirsiniz.Küçük ince bir bıçakla kurabiyelerin üstünü baklava dilimi gibi çizin.Önceden ısıtılmış 170 C fırında renk alana kadar pişirin.
*kabartma tozu kullanılmıyor

0 yorum:

Yorum Gönder