RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

BEZELYE ÇORBASI

BEZELYE ÇORBASI
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet et bulyon yada 1 su bardağı et suyu
- 4 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı fındık yağı
( Patatesi ve soğanı soyarak küp küp doğrayın. Bir tencerede soğanı
yağ ile 1-2 dakika kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine
patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak bezelyeleri
ilave edin ve 4 su bardağı su ile et bulyonu ekleyerek orta ateşte 15
dakika kadar kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan alarak blenderden
geçirin. Tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. )



0 yorum:

Yorum Gönder