RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KREMALI MANTAR ÇORBASI

KREMALI MANTAR ÇORBASI
- 4 su bardağı su (isteğe göre et suyu)
- 250 gr. mantar
- Yarım limon suyu
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz , karabiber
( Mantarları yıkayıp istenilen boyutta doğrayın. Üzerine limon suyunu ekleyerek 10 dk.kadar bekletin. Bir tenecerede tereyağını eriterek mantarları birkaç dakika soteleyin. Su veya et suyunu ilave edip 10 dk.kaynatın. Süt, un , tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kaynayan çorbaya ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Sonra kısık ateşte 15-20 dk. Kadar pişirildikten sonra çorba servise hazırdır. )

0 yorum:

Yorum Gönder