RSS

20 Ekim 2012 Cumartesi

AFYON LOKUMU

AFYON LOKUMU

MALZEMELER:
1 su bardağı+2 tepeleme yemek kaşığı un
125 gr margarin
5 su bardağı süt
1 vanilya
 
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet kremşanti+1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
250 gr hindistan cevizi
 
YAPILIŞI:
 
Yağ ve vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye koyup koyu kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra yağ ve vanilyayı katıp mikserle 3-5 dakika çırpıyoruz.Fırın tepsisinin (dikdörtgen olanından) tabanını hiç boş yer kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplıyoruz.Yoksa muhalebi çıkmıyor.Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi dök ve tepsideki muhallebi soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız kremşantiyi sürüyoruz.Üzerini streç filmle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.İnce şeritler halinde kesip lokum gibi sarıyoruz ve üzerine fındık yada benmari usulu erittiğimiz çikolatayıda dökebilirsiniz.Şimdiden AFİYET OLSUN....
 

0 yorum:

Yorum Gönder