RSS

20 Ekim 2012 Cumartesi

PASTANE USULÜ KURU PASTA


PASTANE USULÜ KURU PASTA





MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
125 GR YANİ YARIM MARGARİN(ODA ISISINDA)
7 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

ÜZERİ İÇİN:
YUMURTA SARISI,ÇÖREK OTU,SUSAM, İSTERSENİZ MOR HAŞHAŞ


YAPILIŞI:
MALZEMELERİ YOĞURUP KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.MERDANE YARDIMIYLA AÇIP ŞEKİLLİ KALIPLARLA KESİYORUZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP,ÇÖREK OTU SERPİYORUZ.200 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.ARKADAŞLAR ŞEKER MİKTARI VE TUZ MİKTARI SİZİ ŞAŞIRTMASIN AYNEN TARİFDEKİ GİBİ YAPIN BAŞLIKTADA BELİRTTİĞİM GİBİ AYNI PASTANEDEKİLER GİBİ OLUYOR.ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.

0 yorum:

Yorum Gönder