RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

BAMYA ÇORBASI

BAMYA ÇORBASI
- 100 gr. çiçek bamya
- 100 gr. kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 limonun suyu
- 1 litre su
- Tuz
( Bamyalar temizlenir , yıkanır. Tencereye alınarak su ilave edilir. 5 dk. kadar haşlanır. Başka bir bir tencerede kuşbaşı eti yağ, tuz, soğan ekleyerek kavrulur. Salça ve domates de eklenir kavrulmaya devam edilir. Sıcak su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra içerisine haşlanan bamyalar ve limon suyu ilave edilir. 20 dk. kadar daha pişirilir. Limon / limon suyu ile birlikte servis yapılabilir. )

0 yorum:

Yorum Gönder