RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

FELLAH KÖFTESİ

FELLAH KÖFTESİ
Köfte İçin : 2 su bardağı ince köftelik bulgur - Yarım çay bardağı un - Yarım çay
bardağı irmik - 1
adet yumurta - 1 adet soğan - 1 yemek kaşığı salça -
Tuz - Karabiber - Pul biber -
Kimyon ( 1’ er çay kaşığı)
Sos İçin : 1 adet domates - 1 yemek kaşığı salça - 1 diş sarımsak - Tuz -
Zeytinyağı
Üzerini Süslemek İçin : İnce kıyılmış maydanoz
( Bulgurun üzerine 1 su bardağı su eklenir ve şişince geri kalan köfte malzemeleri eklenerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Eller yağlanır. Kıvama gelen hamurdan küçük parçalar alınır ve yuvarlanır. Köftelerin ortalarına parmakla bir çukur açılır. Tüm hamura aynı işlem uyguladıktan sonra hazırlanan köfteler 5 dk. kaynar suda haşlanır ve süzülür. Sos tenceresine zeytinyağı, tuz, salça, domatesler ve dövülmüş sarımsak konulur ve sos koyulaşıp domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Köfteler servis tabağına alınır. Üzerine pişen sos dökülür. En son üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir ve sıcak olarak servis yapılır. )

0 yorum:

Yorum Gönder