RSS

20 Ekim 2012 Cumartesi

HALKA TATLI



















HALKA TATLI
MALZEMELER:
* 2 su bardağı su,
* 2 su bardağı un,
* 100 gr margarin,
* 4 adet yumurta,
* 1 tatlı kaşığı nişasta,
* 1 yemek kaşığı irmik,
* 1 fiske tuz.
Şerbeti için:
* 4 su bardağı toz şeker,
* 3 su bardağı su,
* 1 dilim limon suyu.
Yapılışı:
Halka tatlımızın hamurunu yapmaya başlamadan önce şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbetimiz soğuk olması gerektiğinden biz hamuru hazırlarken şerbetimiz soğusun. Halka tatlısının hamuru için derin bir tencere içerisine suyumuzu, yağımızı ve tuzumuzu koyup ocağa koyuyoruz yağımız eriyince unumuzu da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. 5 dakika sonra ocaktan alıp ılıması için bekletiyoruz. Hamurumuz ılıkken yumurtalarımızı teker teker kırıp iyice karıştırıyoruz daha sonra içine irmik ve nişastayı da ilave edip karıştırıyoruz. Hazırladığımız halka tatlısını hamurunu krema torbasına koyup ılık yağ içine halka şeklinde kıvrılacak hamurumuzu sıkıyoruz. Ocağa alıp kızartıyoruz ve kızaran hamurlarımızı sıcakken soğuk şerbetin içine atıp 5-6 saniye beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz. Denenmiş ev yapımı halka tatlısıdır. Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder