RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

EKŞİLİ KÖFTE

EKŞİLİ KÖFTE
Köftesi için : 250 gr. kıyma – 1 adet rendelenmiş soğan - 1 çay bardağı kırık
pirinç – tuz – karabiber – 1 yumurtanın ak
ı – 1 çay bardağı un
Diğer Malzemeler : 1 adet soğan - 4 yemek kaşığı sıvıyağ – 1 adet havuç –
1 adet patates – 1 yemek kaşığı salça -
4 su bardağı su
Sosu için : 1 yumurtanın sarısı – yarım limon suyu
( Köftelik malzemeleri iyice yoğurun. Ellerinizi sık sık ıslatarak, erik
büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklini verin. Bir tepsiye unu koyun
ve köfteleri tepsiyi sallamak suretiyle una bulayın. Diğer tarafta; yemeklik
doğradığınız soğanları sıvı yağda pembeleştirin. Salçayı da ilave edip, kokusu
çıkana kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Bu arada,
patates ve havuçları köftelerin büyüklüğünde doğrayıp hazır edin. Yemeğin suyu
kaynadıktan sonra havuçları ve köfteleri tencereye alın. Köftelerin pirinçleri
şişmeye başlayınca patatesleri de yemeğinize dahil edin. Köfteler pişince,
bir kâsenin içinde yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın ve yemeğin suyundan
azar azar ekleyerek ılıştırın. Tencereyi sürekli karıştırarak sosu yemeğe ekleyin.
Beş dakika sonra ocaktan alıp, sıcak sıcak servis yapın. )

0 yorum:

Yorum Gönder