RSS

4 Ekim 2012 Perşembe

YOĞURTLU KEREVİZ ÇORBASI

YOĞURTLU KEREVİZ ÇORBASI

Açıklama : 8. aydan itibaren rahatlıkla verilebilir. malzemeyi bol tutarak iki günlük de yapılabilir. kimyon hem gazını alıyor hemde lezzet veriyor.( tercihen)

Kullanılan Malzemeler:
  1. 1 küçük kereviz.
  2. 1 küçük patates.
  3. 1 küçük havuç.
  4. 1 küçük soğan.
  5. 1 silme yemek kaşığı ince bulgur.
  6. 1 kase yoğurt.
  7. 1 yumurta sarısı.
  8. 1 tatlı kaşığı nane
  9. tuz
  10. zeytinyağ
  11. 1 çay kaşığıkimyon
  12. 1 tatlı kaşığı un

Hazırlık
  1. Bir kase yoğurt’un içine yumurta sarısı, yağ, un, tuz, nane, kimyon konulup iyice çırpılır. tercihe göre tuz koymayabilirsiniz.

Tarifin Hazırlanışı
  1. tüm sebzeler kabukları soyularak iyice yıkanıp tencereye rendelenir. içine ince bulguru da koyduktan sonra üzerini geçmeyecek kadar su konularak önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir. arada dibi tutmasın diye karıştırmak gerekiyor. (çok koyu olursa kaynamış su eklenebilir, çok sulu olursa tadı bozulabilir.) piştikten sonra içinden biraz alınarak hazırladığımız yoğutlu karışımın içine aktarılıp karıştırılır ve bu karışım tencereye yavaş yavaş ilave edilir. bir taşım kaynayınca altı kapatılıp tel süzgeçten veya blender dan geçirilerek bebeğimize bir güzel yedirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder