RSS

14 Mart 2013 Perşembe

ALİ NAZİK TARİFİ


ALİ NAZİK TARİFİ
Hem bir yemek hemde 5 çaylarının gözdesi olabilecek bir tarif daha...
Malzemeler
5-6 adet iri patlıcan
1.5 su bardağı az sulu yoğurt
200 gr. Kıyma
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy soğan
1 adet iri domates
2 adet sarımsak
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Süslemek için maydanoz
Ali Nazik yemeği nasıl yapılır?
Patlıcanları mangal ateşinde,fırında veya ocak üzerinde közleyin.
Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Çok az tuz ilave edin.
Diğer tarafta soğan ve biberi yemeklik doğrayıp 3-4 yemek kaşığı kadar sıvıyağla  sarartın. Kıymayı ekleyip onunda rengi dönene kadar pişirin.
Domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyin. Domatesler pişince, tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın.
Yoğurtla karıştırdınız patlıcanları genişçe bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve kıymalı harcı dökün. İnce doğranmış maydanozlarla  süsleyip servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder