RSS

5 Mart 2013 Salı

İNCİRLİ CEVİZLİ KEK

İNCİRLİ CEVİZLİ KEK

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz(iri çekilmiş)
8 adet kuru incir(minik minik doğranmış) 
Yeteri kadar un

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Sırasıyla süt,sıvıyağ,tarçın,vanilya,un,kabartma tozu,ceviz ve incir katıyoruz.Kek kalıbını margarinliyoruz ve un serpiştiriyoruz.(kek kolay çıksın diye)Sonra hamuru kalıba döküp 170 derece fırında pişiriyoruz.

Not:
İlk yarım saat fırının kapağını hiç açmıyoruz yoksa hamur kabarmaz söner
Baktınız üzeri kızarmış fırının kapağını açıp keke bir kürdan batırıyoruz kürdan temiz çıkarsa kekin içi pişmiş demektir.
Eğer hamur bulaşmış ise içi pişmemiştir....

0 yorum:

Yorum Gönder