RSS

15 Mart 2013 Cuma

TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ+


TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ
 Malzemeler

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü(1 PAKET YETERLİ OLUYOR)
  • 1 paket milföy
  • 1 tane kuru soğan(olmasa da olur)
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • Sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Üzerine çörekotu(ben atmadım)
  • Yapılışı
Milföyleri buzluktan çıkarıyoruz. Tavuk etlerini bir tavaya alıp üzerine sıvıyağ ekleyip yüksek ateşli ocakta kavurmaya başlıyoruz. Bu arada yemeklik doğradığımız soğanları da katıp tuzunu da ekiyoruz.  Garnitürleri yıkayıp iyice süzüyoruz. Etler kendi saldığı suyunu çekip pişince garnitürleri katıp baharatlarını serpiyoruz. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Milföylerin üzerine iç malzemesini hepsine paylaştırıp bohça gibi katlıyoruz. Kat yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz.
Bir kasenin içinde yumurta sarına bir iki damla sıvıyağ katıp çırpıyoruz. Böreklerin üzerine sürüyoruz. Çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kolay gelsin.


0 yorum:

Yorum Gönder