RSS

4 Mart 2013 Pazartesi

PERDE PİLAVI





PERDE PİLAVI
Arkadaşlar görünüşte zor fakat gerçekte çok kolay ve ağır bir yemek bir pilav.Genelde siirt yöresinde yaygın olan perde pilavını  bir yiyen pişman birde yemeyen,sizler yemeyipte pişman olanlardan olmayın.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
1 paket tavuk göğsü
3-4 su bardağı yıkanmış pirinç
Tuz,karabiber
Tavuk suyu

Tepsiyi yağlamak için margarin
Sıcak suya yatırılıp soyulan badem

Hamuru için:
3 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,yeterince un

YAPILIŞI:
1-Tavukları haşlıyoruz ve didikliyoruz.
2-Haşladığımız tavuğun suyuyla hafif lapa pilav pişiriyoruz(fırında da pişeceği için lapa olmayan pilav kurur)
3-Hamuru yoğurup dinlendiriyoruz.
4-Tepsinin heryerine margarin sürüyoruz ve bademlerle şekil yapıyoruz.
5-Dinlendirdiğimiz hamuru açıyoruz çok kalın olmamalı.Kalıba dikkatlice seriyoruz
6-Hamurun üzerine didiklediğimiz tavukları koyuyoruz
7-Tavukların üzerine pişirdiğimiz pilavı koyuyoruz
8-Hamurun kenarlarına sarkmış hamuru hafif esneterek üzerini kapatıyoruz.(nazik davranırsanız hamur elastik bir hamur)
9-Ben 170-180 derecede 1 saate yakın pişirdim devamlı kontrol edersiniz altı üstü kızarınca tamamdır.
10-Servis tabağına ters çeviriyoruz.
AFİYET OLSUN...

Sıcak servis etmenizde fayda var çok lezzetli ve bir o kadar kolay.
Asıl perde pilavının pilav kısmına kuş üzümü,tarçın falan katıyorlar tercih size kalmış...

0 yorum:

Yorum Gönder