RSS

9 Mart 2013 Cumartesi

YAĞ MANTISI(VİLDAN)


YAĞ MANTISI(KIZARTILMIŞ MANTI)
Bu tarif vildana aittir günü için yaptı çok güzel oluyor herkese tavsiye ederim.Mutlaka deneyin...

Hamur malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket (10gr) kuru maya
  • Aldığı kadar un(3-4 su bardağı un),tuz
  • Yeterince su
İç malzemesi
  • 300 gr.Kıyma
  • yarım demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • tuz,karabiber
Üzeri için sarmısaklı yoğurt
Salçalı sos için,bir yemek kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı salça,kuru nane
Nasıl yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle hamur yoğurun.Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur olacak. Mayalanması için 1 saat bekleyin.
  • Hamuru 2 ayırın.
  • Her bir bezeyi açın.
  • 4 cm.lik karelere kesin.
  • İç malzemesinden karelere dağıtın.
  • Her bir kareyi dört kenarından ortada birleştirin.Eğer bekletmeyip sonra kızartacaksanız (yani bir kaç saat sonra) soğuk bir yerde üzeri örtülü bir şekilde bekletin.
  • Mantıları kızdırılmış yağa atıp her tarafını eşit kızartın.
  • Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edin.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzeldi ilk defa yedim çok beğendim.ellerine sağlık vildancığım

Yorum Gönder