RSS

4 Mart 2013 Pazartesi

TIRTIL KURABİYE





TIRTIL KURABİYE

malzemeler:
  • yarım paket (125g) margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı toz şeker veya 1 su bardağı pudra şekeri(daha iyiolur..)
  • 2 yumurta
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • arzuya göre kakao
hazırlanması:
1.  un ve kabartma tozu hariç kalan malzemeleri karıştırın. karışıma bir miktar un ve bir paket kabartma tozu ekleyin. unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamuru birkaç dakika yoğurun.
2. hamurun bir kısmını tırtıl uçlu kalıba koyun. tepsiye parmak uzunluğunda hamurlar sıkın. aynı işlemi kalan hamurlar için de tekrarlayın. önceden ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Çikolata sosunu 1,5 su bardağı sütle pişirdim ılındıktan sonra iki tırtıl kurabiyenin arasına reçel yada marmelat sürüp yapıştırıyoruz ve çikolata sosa batırıp üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz.Şekerlemeniz varsa onlarda olabilir.
Tırtıl kurabiyenin 3 çeşit servis alternatifi  var.
1.si piştiği şekliyle servis edebilirsiniz
2.si tek kurabiyeyi çikolata sosa batırabilirsiniz
3.sü aynı hamurdan fotoğraftaki gibi yassı şekil yapıp servis edebilirsiniz
not: bu kalıbı pazarlarda veya marketlerde bulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder