RSS

9 Ekim 2012 Salı

ANALI KIZLI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANLI KIZLI

Analı kızlı malzemeleri

Yarım su bardağı nohut

3 su bardağı köftelik bulgur

3 soğan

1.5 su bardağı koyun kıyma

2/3 su bardağı eritilmiş tereyağı

3 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı kimyon

2.5 tatlı kaşığı tuz

250 gr dana kıyma

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

5 su bardağı et suyu

2 yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı limon suyu

Analı kızlı hazırlanışı
Analı kızlı: Nohutları bir gün önceden suda bekletin. Ertesi gün bir su bardağı su ile haşlayın. Bulguru yarım su bardağı sıcak su ile 20 dakika bekletin. Bir soğanı incecik kıyın. Kıyma ile soğanları geniş bir tencereye alıp kıyma suyunu bırakıncaya kadar orta ateşte pişirin. Tereyağı, 1 kaşık biber salçası ilave edip kavurun. Karabiber ile kimyonun yarısını, yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyipsoğumaya bırakın. Bulguru yoğurun. Bir yemek kaşığı biber salçası, kimyon, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip yoğurmaya devam edin. Dana kıyma ve unu ilave ederek iyice yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bulgurlu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın. İçlerine kıymalı harçtan paylaştırıp kapatın. Bulgurlu harcın bir kısmı ile fındık büyüklüğünde toplar hazırlayın. Kalan soğanları ince doğrayın. Ayçiçeği yağında soteleyin. Salça, et suyu, büyük köfteler ve tuzu ekleyip 20 dakika pişirin. Küçük köfteler, nohut ve limon suyunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Analı kızlı artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder