RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
( Tencereye yağlar koyulur ve ısıtılır. İçine şehriyenin yarısı konulur ve renkleri hafif dönene kadar kavrulur. Şehriyelerin rengi hafif dönünce kalan şehriye eklenir, sıcak su ve tuz konulur. Kapağı kapalı olarak pişirilir ve suyu çektirilir. Suyunu çekince altı kapatılır, ağzına kağıt havlu konulup ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılır. 10-15 dak. demlendikten sonra servis tabağına alınıp, servis yapılabilir. )
                 
 

0 yorum:

Yorum Gönder