RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

















YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 soğan
- 1 domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 2.5 su bardağı sıcak su

( Bir tencerede ince doğranmış soğanlar yağ, tuz, karabiber ve pulbiber ile
kavrulur. İçine küp küp doğranmış domates ve salça eklenerek domatesler suyunu
salana kadar kavrulmaya deva edilir. Yıkanmış suyu süzülmüş bulgur ve haşlanmış
yeşil mercimek tencereye ilave edilir. 1-2 dakika kadar tüm malzemeler karıştırıldıktan
sonra içine sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. )



0 yorum:

Yorum Gönder