RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



















ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

  • 4 enginar
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı garnitür
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz – toz şeker
  • Dereotu ( isteğe bağlı süslemek isteyenlere)
( tencerenin dibine yemeklik doğranmış soğanlar alınır. üzerine yağ,
limon suyu, tuz, şeker ilave edilir ve ayıklanmış temizlenmiş enginarlar
dizilerek enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. enginarlar piştiğinde bir
borcama alınır. tencerede kalan harca garnitürler eklenerek 1-2 dk.
ateşte bırakılır. ve karışım enginarların üzerine dökülerek soğumaya
bırakılır. arzuya göre süslemek için üzerine dereotu eklenebilir. )


0 yorum:

Yorum Gönder