RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

BALKABAKLI PİLAV(Trabzon'un yöresel tatlarından Balkabaklı Pilav)














Balkabaklı Pilav(Trabzon'un yöresel tatlarından Balkabaklı Pilav)

Malzemeler :
1 kg Bal Kabağı
• 1 Su Bardağı Pirinç
• 3 Adet Kuru Soğan
• 2 Yemek Kaşığı Şeker
• Karabiber

Yapılışı :
Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulmaya başlanır. Bu arada balkabaklarının kabukları soyulur ve küp küp doğranır ve yıkanır. Arzuya göre tuz, şeker, karabiber ve yıkanıp süzülen pirinçler kavrulan soğanlara eklenir. Kavrulan pirinçli harç başka bir servis tabağına aktarılır. Aynı tencerenin zemini küp küp doğranan bal kabakları ile kaplanır. Pirinçli harç ile balkabaklarının üzeri kaplanır.Kalan balkabakları ile ikinci bir kat oluşturulur. Çok az su eklenerek kabaklar ve pilav pişirilir. Balkabaklı Pilav servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder