RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ETLİ PIRASA(ADANA)












Etli Pırasa (adana)

MALZEMELER : ½ kg dana kuşbaşı, 1kg pırasa, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 3 adet havuç, 1 adet kuru soğan,1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2-3 yaprak maydanoz

YAPILIŞI : ½ kg dana kuşbaşı haşlanır. 1kg pırasa, 3 adet havuç küçük küçük doğranır. Haşlanan etlerin suyu süzülür ve başka bir tencereye aktarılır, 3 yemek kaşı...ğı sıvı yağda kavrulur. Kavrulan etlere doğranan 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilir. Kavrulan etli pırasaya az miktarda sıcak su ilave edildikten sonra 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir. Son olarak haşlanmış 1 su bardağı nohut ilave edilir ve 5dk kadar pişirilir. Servis sırasında üzeri maydanozla süslenir.
     


0 yorum:

Yorum Gönder