RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

BOZ AŞI















Boz Aşı

Kars'ın yöresel tatlarından Boz Aşı'nın tarifi
Malzemeler :• 2 Yemek Kaşığı Yarma
• 1 Kase Taze Fasulye
• 1 adet Küçük Boy Kuru Soğan
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• Pul Biber
• Aş Otu
Yapılışı :Soğan tereyağında pembeleşene kadar çorbanın pişeceği tencerede kavrulur. Pul biber eklenir. Tencereye soğuk su ilave edildikten sonra yarma da konur ve karıştırılır. Yeşil fasulyeler de eklenerek kaynamaya bırakılır.Patates küp küp doğranır. Çorba kaynayınca içine atılır. Aş otu (aroma veren salamura yapılmış bitki) eklenir. Tüm malzemeler pişince ocaktan alınır.Boz Aşı servise hazırdır.


0 yorum:

Yorum Gönder