Akçaabat Köftesi
Trabzon'un yöresel tatlarından Akçaabat Köftesi'nin tarifi
Malzemeler :2 kg Dana Kıyma (Kaburga, kol ve gerdan kısmından)
340 gr ekmek içi (Kıyma ile birlikte çekilecek)
5 Diş Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Tuz
Garnitür :Biber ve Domates Izgara
Yapılışı :Kasaptan kaburga, kol ve gerdan kısmından hazırlanan2 kg dana eti alıyoruz. Ancak mutlaka kıyma haline getirilirken yaklaşık 340 gr ekmekle beraber kıyma makinesinden geçiriyoruz. 5 diş sarımsak rendeliyor, tuz ekliyoruz ve iyice özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Elde yuvarlak şekil veriyor ve hazırlanan mangalda kızartıyoruz. Yanına domates ve biber közlendikten sonra Akçaabat Köftemiz servise hazır hale geliyor.
340 gr ekmek içi (Kıyma ile birlikte çekilecek)
5 Diş Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Tuz
Garnitür :Biber ve Domates Izgara
Yapılışı :Kasaptan kaburga, kol ve gerdan kısmından hazırlanan
0 yorum:
Yorum Gönder