RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

AKÇABAABAT KÖFTESİ
















Akçaabat Köftesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Akçaabat Köftesi'nin tarifi
Malzemeler :2 kg Dana Kıyma (Kaburga, kol ve gerdan kısmından)
340 gr ekmek içi (Kıyma ile birlikte çekilecek)
5 Diş Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Tuz
Garnitür :Biber ve Domates Izgara
Yapılışı :Kasaptan kaburga, kol ve gerdan kısmından hazırlanan 2 kg dana eti alıyoruz. Ancak mutlaka kıyma haline getirilirken yaklaşık 340 gr ekmekle beraber kıyma makinesinden geçiriyoruz. 5 diş sarımsak rendeliyor, tuz ekliyoruz ve iyice özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Elde yuvarlak şekil veriyor ve hazırlanan mangalda kızartıyoruz. Yanına domates ve biber közlendikten sonra Akçaabat Köftemiz servise hazır hale geliyor.



0 yorum:

Yorum Gönder