RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

OVMAÇ ÇORBASI
















Ovmaç Çorbası

Bursa'nın yöresel tatlarından Ovmaç Çorbası'nın tarifi
Malzemeler :1 Su bardağı mercimek
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı tereyağı
½ Litre tavuk suyu
½ Çay kaşığı zerdeçal
1 Çay kaşığı karabiber
Hamuru için :3 tepeleme yemek kaşığı un
Su
Üzerine :Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:1 Su bardağı mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün.Bu sırada derin bir kapta, unun üzerine yavaş yavaş su serperek yoğurmaya başlayın. Çok yumuşak bir hamur olmamasına dikkat edin. Unu ufalayarak minik topaklar oluşturun. Daha sonra bu topaklara şekil vererek küçük hamur topları elde edin.Başka bir tencerede; yemeklik doğradığınız 2 adet kuru soğanı, 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun ve tuzunu ilave edin. Soğanlar pembeleşince 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine yarım litre su ve yarım litre tavuk suyu ilave edin. Su kaynayınca süzdüğünüz mercimekleri ekleyin. Daha sonra zerdeçal ve karabiber ekleyip 5 dakika kadar kaynatın. Daha önceden hazırladığınız hamur toplarını malzemelerin üzerine ilave edip, çorba koyulaşana kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırladığınız sosu döküp, servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder