RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

TATLI ERİŞTE

 
 
 
 
 
 
 
  

 
Tatlı Erişte(Gümüşhane)

gümüşhane yöresine aittir.

Malzemeler :

4 avuç erişte
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :

Erişte, derince bir tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenerek haşlanır. 2 yemek kaşığı tereyağı, ayrı bir tencerede kokusu çıkana kadar iyice eritilir. Pişen eriştenin suyu süzülür ve servis kabına alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpilir. Eritilmiş tereyağı da eriştenin her yerine eşit miktarda gezdirilir.Tatlı Erişte servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder