RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


Kabak Çiçeği Dolması


Malzemeler:
30 adet kabakçiçeği
3 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 demet nane
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çay bardağı çam fıstığı (domalık fıstık)
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Kabak çiçekleri temizlenir.derin bir kabın içinde tüm kabak çiçekleri soğuk suda yıkanır ve kapanmaması için buzdolabına kaldırılır.Bir tarafta soğanlar doğranır,diğer tarafta yarım su bardağı zeytinyağı soğanlar ve fıstıklarla kavruluyor.Pirinç yıkanır.Kuş üzümü ile birlikte bu karışımın içine atılıyor.1 çay bardağına yakın su ilavesiyle yaklaşık 20 dakika pişiriliyor.Suyunu çekmeye yakın yeşilleri kıyıp içine atıyoruz.Ateşi kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Buzdolabından kabak çiçeklerini alıyor ve içini dolduruyoruz.Doldurduktan sonra bir tencerenin dibine ters porselen bir tabak kapatıyoruz.Üzerine dolmaları diziyoruz.Tabağın üzerini geçmeyecek şekilde su koyuyoruz.Kalan yarım bardak zeytinyağını da dolmaların üzerine ilave ediyoruz.Kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder