RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

MISIRLI PİLAV



















MISIRLI PİLAV

- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet et suyu bulyon
- 3 su bardağı su

( Pirinç ayıklanır, bir kapta sıcak su içerisinde yarım saat kadar bekletilir.
Sonrasında yıkanır ve süzülür. Bir tencerede tereyağı ve sıvıyağ kızıdırılır.
İçine pirinç, tuz, et suyu bulyon eklenerek birkaç dakika karıştırılarak kavurulur.
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav tam
suyunu çekmeden önce mısır eklenir. Tamamen suyunu çektiğinde pilav ocaktan
alınır. 10 dk.kadar demlenmeye bırakılır - dinlendirilir. Sonrasında servis yapabilirsiniz. )(NURAYCIM BU PİLAV TAM SENLİK)


0 yorum:

Yorum Gönder