RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

SAFRANLI PİLAV

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAFRANLI PİLAV
 
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı safran
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı sıcak su
( Pirinç ayıklanıp, sıcak su ve bir miktar tuz eklenerek ıslatılıp yarım saat
kadar bekletilir. Islatılan pirinç bol su ile yıkanır ve süzülür. Bir tencere
içersinde eritilen tereyağı ile sıvıyağ içerisine süzülen pirinçler atılır. Hafifçe
kavrulur. Tuz ve 2,5 su bardağı sıcak suyu katılır. Yarım çay bardağı su
içersinde 1-2 dk. bekletilen safran tel süzgeçle süzülerek pirincin içersine
ilave edilir. Tüm malzeme 1 kez karıştırılır ve kısık ateşte suyunu tamamen
çekene kadar pişirilir. 15-20 dk. kadar tencerenin kapağı kapalı olarak
demlendirildikten-dinlendirildikten sonra pilav servis yapılabilir. )


0 yorum:

Yorum Gönder