RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

SALÇALI MAYDANOZLU PENNE
















SALÇALI MAYDANOZLU PENNE


- Yarım paket penne makarna
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
( Makarna tuzlu kaynayan suda 8-10 dk. kadar haşlanır, süzülür. Bir
tencerede sıvıyağ ile birlikte tereyağı eritilir. İçine 1 yemek kaşığı
domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı kadar
tuz eklenir. Salçanın kokusu çıkana kadar orta ateşte kavrulur. Gerekir
ise içine birkaç yemek kaşığı kadar su ilave edilebilir. Haşlanmış penne
makarnalar sosa eklenir. İyice karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Yarım
demet maydanoz ayıklanır, yıkanır ve ince ince kıyılır. Servis sırasında
makarnaya ince ince kıyılmış maydanozdan bolca serpilerek servis yapılır. )

0 yorum:

Yorum Gönder