RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KIYMALI PENNE MAKARNA



KIYMALI PENNE MAKARNA


- 1 paket penne makarna(MAKARNA ŞEKLİ)
- 250 gr. kıyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, fesleğen
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ yada fındıkyağı
( Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür. Ayrı bir tencerede sıvı yağda kıyma
kavurulur. İçine kabukları soyularak küp küp doğranmış domatesler ve
rendelenmiş 2 diş sarımsak eklenir domatesler suyunu salıp çektiğinde Tuz,
karabiber, fesleğen de eklenerek tüm malzeme karıştırılarak birkaç dakika daha
kavrulur. Haşlanmış suyu süzülen makarnalar hazırlanan sos ile karıştırılarak
yada sos makarnanın üzerine koyularak servis yapılır. )

0 yorum:

Yorum Gönder