RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ISPANAKLI PİLAV



ISPANAKLI PİLAV


- - 2 su bardağı pirinç
- - 2 su bardağı su
- - 250 gr. Ispanak
- - 1 adet orta bot soğan
- - 1 yemek kaşığı tereyağ
- - 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- - Tuz, karabiber

( Pirinci yıkayıp sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Soğanı ince
ince doğrayıp yağda pembeleştirin. Ispanakları iyice yıkayıp küçük
küçük doğrayıp soğana ilave edin. Suyunu hafif salıp çekene kadar
kavurun. Beklettiğiniz pirinci süzüp ilave edin ve karıştırın. Tuzunu ve
karabiberini koyarak suyunu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra
altını kısıp ağır ateşte pişmeye bırakın. )

0 yorum:

Yorum Gönder