RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

MANTARLI BULGUR PİLAVI



MANTARLI BULGUR PİLAVI


    

- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet domates
- 1 adet çarliston biber
- 250 gr. mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (1’er çay kaşığı)
- Limon suyu (mantarları haşlamak için)
( Mantarları yıkayıp limonlu suda haşlayın. Bir tencerede sıvıyağda
domatesleri küp küp doğrayıp soteleyin. İçine yine küçük küçük
doğranmış çarliston biberi ekleyin kavurmaya devam edin. Salça,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin. Haşlanan mantarları süzüp
ilave edin. 2 su bardağı bulguru da ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
3-4 su bardağı kadar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin. Eğer suyu az gelirse kontrollü olarak su ilave edilebilir. )

0 yorum:

Yorum Gönder