RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

PORTAKALLI KURABİYE

PORTAKALLI KURABİYE


- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakalın suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
( Portakalın suyu sıkılır ve kabukları rendelenir. Un elenir. Tüm
malzemeler iyice
yoğrulurak kurabiyenin hamuru elde edilir. Ceviz
büyüklüğünde parçalara şekil
verilir. Unlanmış-yağlanmış fırın tepsisine
dizilen kurabiyeler üzerleri kızarana
kadar 170 derece fırında pişirilir. )


0 yorum:

Yorum Gönder