RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ISPANAKLI KEK

ISPANAKLI KEK


- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı ıspanak suyu
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
( Ispanağı ister katı meyve sıkacağından sıkın.İsterseniz biraz suyla robottan
geçirin,suyunu sıkın, ıspanak çiğden olacak.. Yumurta ve şekeri mikserle
iyice çırpın. Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ilave edin,karıştırın.
Kalan malzemeleride ekleyip 2 dakika daha çırpın. 200 derecelik önceden ısıtılmış
fırına keki sürün. Kabarmaya başladıktan sonra 160 derecede pişirmeye devam
edin. Kürdan batırdığınızda kürdan hamurlu çıkmıyorsa kek pişmiş demektir.

             

0 yorum:

Yorum Gönder