RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ŞAMBALİ












ŞAMBALİ

- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin :
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Üzeri İçin :
- Fıstık
( Şerbet soğuk döküleceği için ilk önce şerbeti pişirilir. 4 su bardağı suya 3 su bardağı toz şeker eklenerek karıştırılır. Karışım kaynayana kadar pişirilir. Bir kenarda soğumaya bırakılır. Şambalinin hamuru için gereken tüm malzemeler bir karıştırma kabında iyice çırpılır / karıştırılır. Arzuya göre içerisine birkaç yemek kaşığı limon suyu yada yarım limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Karışım yağlanmış borcama yada fırın tepsisine dökülür. El ile yada kaşıkla dökülen hamurun üzeri düzleştirilir. Sık aralıklarla üzerine fıstık dizilir. 170 derece fırında 45-50 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Şambali piştikten sonra bekletilmeden sıcakken hemen istenilen ebatta kesilir. Üzerine soğutulan şerbet dökülür ve tatlının şerbeti çekmesi için üzeri kapatılarak bir kenarda bekletilir, dinlendirilir. Tamamen soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. )

0 yorum:

Yorum Gönder