RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ALMAN PASTASI


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ALMAN PASTASI
Hamuru için :
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Kreması için :
- 2 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
Arası İçin :
- 2 adet muz
Üzeri için :
- 1 çay bardağı pudra şekeri
( İlk önce pastanın hamuru-keki pişirilecektir. 2 yumurta 2 çay bardağı toz
şeker ile çırpılır. 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı yoğurt eklenerek
çırpılmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un elenerek ilave edilir tüm malzeme
iyice çırpılır. Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbı yada tepsiye hamur
dökülerek 160 derece fırında pişirilir. Kek hamurunun içinin pişmesi yeterli
olacaktır. Bunu bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Dışını çok kurutmadan
ve yakmadan pişiriniz. Soğumasını kalıbında kenarda bekletilir. Kreması için
tüm krema malzemesi bir tencereye alınarak orta ateşte sürekli karıştırılarak
pişirilir. Eğer topaklanma olursa metal bir çırpma teli ile mikserin karıştırıcısı
ile sürekli çırpabilirsiniz. Krema ılınmaya bırakılır. Soğuyan hamur dikkatlice
parçalanmadan ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan krema hamur tabanının üzerine
sürülür. Hamurun kenarlarına çok taşmadan sürülmelidir ki üstü kapatıldığında
aradan kreması taşmasın..Muzların kabukları son anda soyulmalıdır ki
kararmasınlar. Kabukları soyulan muzlar orta incelikte ve aynı boylarda
dilimlenir. Tabana sürülen kremanın üzerine dizilir. Üzerine hamurun kesilen
diğer yarısı kapatılır. Üzerine bir süzgeç yardımı ile elenerek bolca pudra şekeri
serpilir. 1 saat kadar pastayı dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. )


0 yorum:

Yorum Gönder