RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ÇİLEKLİ PARFE

ÇİLEKLİ PARFE
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 5-6 tepeleme yemek kaşığı yoğurt (suyu 15-20 dk boyunca süzülmüş)
- 3/4 su bardağı şeker
- 500 gr çilek (yıkanıp yaprakları temizlenmiş) + 10 adet çilek
(Krem şantileri sütle birlikte hazırlayın. Çilekleri püre haline gelene kadar
blenderdan geçirin. Şekeri çilek püresine ekleyip karıştırarak eritin. Krem
şanti, yoğurt ve çilek püresini bir kaba alıp homojen bir karışım elde edene
kadar karıştırın. 10 adet çileği küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin.
Kullanacağınız kalıbı streç filmle kaplayıp karışımı kalıba boşaltın.
Dondurucuya kaldırıp 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder