RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KALBURABASTI

KALBURABASTI


Hamuru için : - Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 3/4 su bardağı kadar un
İç malzemesi : - 1 çay bardağı ceviz içi

Şerbeti için : - 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su , yarım limonun suyu
( Hamur malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rendenin üzerinde elinizle genişletin, İçine ceviz koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bir tencerede su, şeker ve limon suyunu kaynatarak şerbetini yapın. Hazırlanıp soğutulmuş şerbeti sıcak kalbura bastının üzerine dökün. )


0 yorum:

Yorum Gönder