TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz , karabiber , 3 su bardağı su
( Şehriyeler yağda kahverengi bir renk alana kadar kavrulur. İçine
knor, tuz , karabiber ve ayıklanmış yıkanmış bulgur eklenerek 1-2 dk.
kadar tüm malzemeler birlikte kavrulur ve suyu ilave edilir. Kısık ateşte
suyunu çekene kadar pişirilir. )
( Şehriyeler yağda kahverengi bir renk alana kadar kavrulur. İçine
knor, tuz , karabiber ve ayıklanmış yıkanmış bulgur eklenerek 1-2 dk.
kadar tüm malzemeler birlikte kavrulur ve suyu ilave edilir. Kısık ateşte
suyunu çekene kadar pişirilir. )
0 yorum:
Yorum Gönder